fiveguysinsouthafrica.blogg.se

Här kommer ni att få följa Christoffer, Markus, Johannes, Per och Elias från 12BA på Nösnäsgymnasiet på våran praktik i Sydafrika från v. 44 till v.49. Läs och ha skoj!

Yo.

Publicerad 2014-11-17 21:43:20 i Allmänt,

TJA TJA BLOGGHÄÄÄÄN. HAR DU SAKNAT MIG??????

Nämen iallafall. Anledningen till att vi inte har bloggat under de senaste två dagarna är för att vi har gjort något ASCOOLT. Det ASCOOLA är att tidigt i lördags morse så trängde sig 9 svettiga och sömndruckna Nösnäselever och en okänd tysk in i en vit minibuss och åkte på en ASCOOL safari! Vi körde (nja, åkte med) i ungefär 5 timmar rakt österut till Cape to Addos safaripark nära en stad som heter George. 

Väl där så skrev vi på ett papper att om vi blev uppätna av ett lejon så var det vårat egna fel bla bla bla och sedan så gick vi ut till den ASCOOLA safaribilen! Något som dock inte var ASCOOLT var att det har 15 grader ute och regnade och blåste så vi fick fodrade ponchos att värma oss med då vi satt på flaket på en pick-up under hela turen, ASCOOLT. 

Ute i parken så fanns det bl.a elefanter, lejon, gnuer, strutsar, flodhästar, noshörningar, zebror, 718 olika antiloper, fåglar, leoparder och vattenbufflar. Alla dessa djur var ASCOOLA även fast vi inte fick se leoparderna och bufflarna. 

När vi frusit oss igenom det så serverades det lunch på lodgen och sedan bar det av till nästa ASCOOLA grej, nämligen gå med lejon och elefantridning!

I lejonparken så skulle vi skriva på ett till papper att om vi dör så bla bla bla och vi blev tilldelade pinnar som tydligen lejonen skulle ha respekt för ifall de skulle få för sig att tugga på ditt ben. 

Det gick till så att hela gruppen leddes av 4 guider som i sin tur höll koll på 2 st lejon, en hane vid namn Mufasa och en hona vid namn Leila (grymt kreativt, woohoo). Man fick gå med lejonen på en runda och vi stannade flera gången för att kunna ta kort med lejonen MEN OCH STORT MEN: 

Det var alldeles för uppenbart att lejonen hade misshandlats och tränade på ett sådant sätt att minsta lilla rörelse från skötarna och de ryckte till och flyttade på sig. Det var även uppenbart att de hade blivit strikt tränade att ställa sig i vissa "fotografi-poser" för att få de bästa bilderna. I slutändan kändes det lite som det inte var så unikt att gå med lejon ändå, det kändes mer som man gick med ett par väldigt rädda och tränade katter. 

Men iallafall

Sedan åkte vi till nästa ASCOOLA grej, elefantridning!

Vi red på en Afrikansk elefant. Den var stor. ASCOOLT. 

Sedan så blev vi körda i samma svettiga minibuss till ett backpackers/vandrarhem där vi skulle tillbringa natten med andra som var på safariturer. Vi var ungefär hur trötta som helst så en del av oss somnade med kläderna på!

Nästa morgon så bar det av till den sista ASCOOLA grejen, klättring i Cango Caves!

Vi åkte ungefär 3 timmar från George upp i bergen och kom efter mycket om och men fram till Cango Caves. Det är ett grottsystem som består av limestone (kalksten) som sträcker sig ungefär 5 km rakt in i berget. Den längsta kommersiella vandringen går dock bara 1,2 km in, så det var en hel del grejer vi inte fick se. 

Två ord att sammanfatta Cango Caves med: Trångt. ASCOOLT. 


Då sitter ju ni läsare hemma och tänker: Jaha, det här var ju ASCOOLT men var är alla bilder? Bilder kommer, men först måste vi sammanställa allihopa och skicka bilder imellan oss så alla får med de allra bästa. 

Nu nästa helg händer det även ASCOOLA grejer, vi ska på vinprovning och pröva på paragliding över Kapstaden! Helgen efter det ska vi på surfing och försöka våga oss på världens högsta bungyjump = ASCOOLT ALLTIHOP!

Vad vi gjorde idag på jobbet är helt orelevant men Johannes gjorde tacos idag så det var ju gott!

Dagens temperatur: Varmt. 

// Elias. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela