fiveguysinsouthafrica.blogg.se

Här kommer ni att få följa Christoffer, Markus, Johannes, Per och Elias från 12BA på Nösnäsgymnasiet på våran praktik i Sydafrika från v. 44 till v.49. Läs och ha skoj!

När man inte har något att skriva här så struntar man i det.

Publicerad 2014-11-24 20:41:25 i Allmänt,

Hej hej hallå! 

Nu har det blivit så att vi inte riktigt bloggar varje dag längre för att:
1. Att blogga suger
2. Vi är upptagna att göra ASCOOLA saker på dagarna och kvällarna så vem har tid att sitta vid telefonen?

Iallafall, igår söndag så gjorde vi en ASCOOL grej! Vi tog taxi upp till Signal Hill eftersom vi hade bokat paragliding! Inte en sådan du har en propeller på ryggen utan den versionen då du springer av en kulle och hoppas på det bästa. Det var ungefär ASCOOLT och alla tyckte att det verkligen är något att prova på någon gång i livet! 

Idag måndag så var det lite annorlunda dag på jobbet. Istället för att traska iväg till Bo Kaap så fick vi beställa en taxi till Zonnestraal Farm i Wynberg. Om ni inte vet var det ligger så är det lugnt, det visste inte taxichauffören heller. Det är nämligen där som träden växer, sågas ner och förvaras till bygget i Bo Kaap så våran uppgift var att åka dit för att stapla ihop några högar med brädor kort sagt. Efter ett jädra velande kom vi tillslut fram och ja, staplade brädor. 

Vid lunch så tryckte sig 5 välvuxna svenska killar in i en liten 4-sitsig Volkswagen Polo på ett väldigt svettigt och intimt sätt för att åka med Wolf till ett annat projekt han håller på med i Hout Bay. 

Det huset är ungefär raka motsatsen till det i Bo Kaap då det är SÅ JÄDRA DYRT men samtidigt så JÄDRA COOLT. 

Det har varit under byggnation i ungefär 3 år och den slutgiltigla prislappen kommer att landa på över 10 miljoner rand vilket är ungefär 6,7 miljoner kronor. ASDYRT men ASCOOLT. 

Har ni frågor på detta så fråga på!

Sedan fortsatte den svettiga bilen vidare runt taffelberget och slutligen tillbaka till Bo Kaap då vi satte igång med att gjuta hampaväggarna igen. Personligen så tycker jag att gjuta hampa är ungefär det tråkigaste som finns men imorgon kommer Joseph tillbaka vilket innebär väggresning!

Dagens temperatur: Perfekt lagom med 28 grader i skuggan och helvetiskt outhärdligt med 618 grader i en Volkswagen. 

Text och musik: Elias. 


Kommentarer

Postat av: Kerstin

Publicerad 2014-11-26 08:53:31

Vad bra att ni får se och jobba med olika projekt. Många lärdomar att ta med er i yrkeslivet sedan! Vilken sorts trä har de använt på fasaden på bilden? Det ser, för mig, som inte kan särskilt mycket om byggmaterial, ut som sådant de använder på nyfunkishus i Sverige? Fast i Stora Höga har de fått byta alla fasader med liknande material i ett speciellt område p.g.a. fuktproblem... Inga sådana bekymmer i Kapstadens klimat, antar jag...?!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela